Lansarea cărții Morile Banatului

În data de 4 octombrie 2023 va avea loc evenimentul de lansare a cărții „Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș-Severin”. Evenimentul va fi însoțit de proiecția filmului documentar „Morile Banatului” și o expoziție tematică.

Afiș lansare carte Morile Banatului

Lansarea cărții și expoziția itinerantă va continua în data de 12 octombrie, când ne vom întâlni cu publicul din Reșița, în 19 octombrie la Jimbolia, în 26 octombrie la Sânnicolau Mare și în 7 noiembrie la Oravița.

Cartea „Morile Banatului” a fost publicată cu sprijinul financiar al Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură. În cele 350 de pagini bogat ilustrate veți regăsi nu mai puțin de 410 mori existente în cele două județe, precum și numeroase date și referințe legate de alte câteva sute de mori dispărute. Prețul de vânzare este de 60 lei (plus taxe poștale, dacă este cazul). Formularul de precomandă este disponibil aici: https://forms.gle/W7bscp8H8njHrN5VA. Toate fondurile obținute vor merge către finanțarea activității Asociației Acasă în Banat.

Expoziția itinerantă și filmul documentar fac parte dintr-o acțiune finanțată de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023.

În perioada următoare vă vom oferi detalii despre fiecare eveniment și vă așteptăm alături de noi!