Color the Village

Voluntari renovând fațada unei case din Eftimie Murgu, județul Caraș-Severin

Ediția 2020

Asociația Acasă în Banat pregătește o nouă ediție Color the Village („Colorează Satul” – Festivalul Faptelor Bune. În vara anului 2020, voluntarii se vor reuni din nou pentru a da viață și culoare unui alt sat din Banat.

Obiectivul este același: vor fi zugrăvite 30 de case, în 3 zile. Dacă anul trecut festivalul s-a desfășurat în județul Caraș Severin, în localitatea Eftimie Murgu, în 2020, Asociație Acasă în Banat a ales să intervină în satul Racovița din județul Timiș.

Ediția 2019

Echipă de voluntari zugrăvind fațada unei case din satul Eftimei Murgu, județul Caraș-Severin

La ediția din 2019 a Color the Village, peste 250 de voluntari au participat la renovarea a 34 de case din comuna Eftimie Murgu, într-un adevărat maraton al faptelor bune. Intervențiile au durat în total 4 zile, în 20-22 iunie și 27 iulie, au fost vopsite porți și ferestre, fațadele caselor au fost reparate și zugrăvite, dar pe lângă acestea, au fost recondiționate și două fântâni și un pod de la intrarea în sat. La final, casele au primit și flori la ferestre.

În prima etapă, în perioada 20-22 iunie au fost făcute intervenții la 29 de case, însă, deoarece scopul declarat al proiectului era de 30 de case, voluntarii s-au mobilizat pentru încă o zi și în 27 iulie au revenit la Eftimie Murgu. Pentru că nu s-au putut opri la o singura casă, voluntarii au reușit ca, pană la finalul zilei să zugrăvească alte 5 imobile.

Voluntarii Asociației Acasă în Banat au intervenit în special la casele cu fațadele gri, unde proprietarii erau oameni în vârstă sau familii cu dificultăți materiale.

Vezi mai jos două reportaje realizate cu ocazia evenimentului.

Linkuri