Dar din Dar

Dar din Dar – prima etapă

În pragul sărbătorilor de Paști, Asociația Acasă în Banat a demarat campania „Dar din Dar”, pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili, bătrâni, persoane cu handicap, familii cu mulți copii și alții care sunt afectați dramatic de criza COVID-19. Acest lucru a fost făcut posibil prin sprijinul financiar în sumă de 8.000 lei oferit de Fundația Comunitară Timișoara pentru organizațiile civice care s-au mobilizat pentru a ajuta familiile nevoiașe.

În condiții dificile, de distanțare socială și cu măsuri de protecție sporite, echipa Acasă în Banat s-a apucat imediat de treabă și în primele zile s-a deplasat în câteva localități din județul Timiș, cu ajutoare formate din alimente și produse de igienă de bază.

Ni s-au alăturat donatori, persoane fizice și juridice, care ne-au ajutat ca în primele 10 zile ale campaniei să ajungem la peste 20.000 lei, astfel încât am reușit să facem 210 de pachete și să le distribuim în 40 de localități.

Societatea Romaldo din Timișoara a oferit produsele pentru a găti un ceaun de gulaș pentru persoanele de la Azilul de noapte Pater Jordan din Timișoara .

Asociația Îngeri pentru Suflet s-a implicat alături de noi pentru a distribui peste 20 de pachete în zona Caransebeș – Reșița – Bocșa.

Dar din Dar – a doua etapă

După succesul primei etape ne-am bucurat să aflăm vestea că vom primi un sprijin financiar de 4.000 euro (19.365,60 lei) sumă provenită din Fondul De Urgență ING Romania pentru comunități vulnerabile, gestionat de Fundația Comunitară București și Fundatia Comunitara Timisoara.

Cu experiența acumulată la primele acțiuni ne-am orientat către obținerea unui preț mai bun pentru alimente și scăderea costurilor astfel încât să facem cât mai multe pachete. Ne-am propus ținta ambițioasă de 300 de pachete…și am reușit!

Ni s-au alăturat persoane fizice cu donații dar și alimente sau detergenți primite de la Scoala mamei Junior si Banca Pentru Alimente Oradea. Unii donatori s-au organizat și au strâns donații de la vecini, într-o cutie amplasată în casa scării unde fiecare a dus câte ceva din ce avea în plus.

De asemenea, ne-au fost donate computere, laptopuri, 20 de smartphone-uri nou-nouțe pe care noi le-am donat familiilor cu copii care aveau mare nevoie de ele.

În această etapă am reușit să facem 301 pachete.

Dar din dar – 1 iunie

Jucării, dulciuri, cărți, creioane și carioci, toate ambalate în cutii colorate au ajuns la 57 de copii din comunele Ciudanovița și Forotic (Caraș-Severin).

În total, de la începutul campaniei Dar din Dar am reușit să distribuim 605 pachete în 82 de localități.

Ce urmează?

Ne puteți susține în continuare cu donații în conturile Asociației Acasă în Banat cu mențiunea „Dar din Dar”:
LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091

Acoperire în presă

Banatul Azi

deBanat

https://debanat.ro/2020/04/acasa-in-banat-pachete-de-pasti-pentru-peste-200-de-familii-din-timis-si-caras-severin_292673.html

https://debanat.ro/2020/05/voluntarii-acasa-in-banat-au-dus-pachete-cu-alimente-familiilor-nevoiase-din-secas-si-crivobara_294088.html

Radio Reșița

http://www.radioresita.ro/384132/dar-din-dar-o-campanie-acasa-in-banat-pentru-familiile-aflate-in-pragul-saraciei-din-caras-severin-si-timis

http://www.radioresita.ro/384845/video-foto-peste-doua-sute-de-familii-din-judetele-caras-severin-si-timis-au-primit-pachete-de-pasti-de-la-asociatia-acasa-in-banat

Tion

Caon

https://caon.ro/dar-din-dar-a-ajuns-la-peste-200-de-familii-din-caras-severin-si-timis/2373712/

Stirile Transivaniei

Știri de Timișoara

Opinia Timișoarei

Timiș 24

Argument.ro

https://www.argument.ro/asociatia-acasa-in-banat-ajuta-familiile-sarace-din-caras-severin-si-timis/

Ziua de Vest

Renașterea

Orașul Timișoara

Oficialmedia.ro

Observator de Timiș

https://www.observatordetimis.ro/2020/04/13/strigat-de-ajutor-in-plina-pandemie-acasa-in-banat-incepe-campania-dar-din-dar/

Banatulmeu.ro

În Bine

TVR Timișoara