Casa Pârvova

„Casa Pârvova” este un proiect al Asociației Acasă în Banat prin care dorim să înființăm un centru de activități dedicate sudului Banatului (zonele etnografice Țara Almăjului – Craina – Clisura Dunării). Aici ne propunem să dezvoltăm proiecte sociale, de punere în valoare a patrimoniului sătesc și de promovare a turismului. Ne dorim să colaborăm cu instituțiile, comunitatea locală sau ong-urile din regiune. Obiectivul este acela de a crea un cadru adecvat implementării de proiecte la firul ierbii în sprijinul dezvoltării locale.

Primii pași

Proiectul a demarat în primăvara anului 2019, când Asociația Acasă în Banat a primit în comodat un imobil situat în centrul localității Pârvova din comuna Lăpușnicel, județul Caraș-Severin. Casa aparține unei familii originare din sat care ne-a pus-o la dispoziție în mod gratuit, pe 10 ani și cu posibilitatea de prelungire.

Imobilul nu a mai fost locuit de foarte mulți ani și o parte din el se afla în stare avansată de degradare. În prima parte a anului 2019 am organizat câteva intervenții pentru punerea în siguranță și curățarea proprietății. A trebuit să îndepărtăm acoperișul intrării în curtea interioară, ce era complet căzut. Apoi am defrișat vegetația abundentă crescută chiar în curtea casei. Am făcut curățenie în camere și am reparat zonele cele mai afectate ale acoperișului.

Colaj cu fotografii de la prima intervenție la Casa Pârvova

Următorii pași

În anul 2020 dorim să continuăm și să finalizăm lucrările de reparații. Vrem să conectăm Casa Pârvova la utilități și să facem locuibilă cel puțin o parte din ea. În acest scop avem nevoie de sprijin financiar, material, transport, de voluntariat etc. Orice ajutor este binevenit!

Casa Pârvova se va completa fericit și cu proiectul Țara Morilor de Apă, întrucât se situează într-o zonă în care se găsesc cele mai multe mori de apă din regiune și din țară.

Locație

Mai multe detalii despre evoluția acestui proiect pot fi găsite pe pagina dedicată de Facebook.